afdrukken
Verhuur Milieuspellen
Kijk op
Tafel spellen voor het aanschaffen van divers spelmateriaal.

Afvalwijzer Jumbo Werpspel Reisscan Jumbo
Afvalwijzer Jumbo Werpspellen Reisscan Jumbo

De Afvalwijzer Jumbo en Reisscan Jumbo zijn vergrote uitgaven van de gelijkgenoemde tafelspellen.
Alle spellen zijn perfect geschikt om uw (milieu)activiteit aan te vullen met een stukje ontspanning.

Werpspellen:

Thema's: Zwerfafval, Duurzame energie, Koopgedrag en Watervervuiling.
Deze balspellen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Werpspel

Het Werpspel Duurzame Energie bestaat uit een lange plank (foto boven) met daarop haakse bordjes. Op deze bordjes staan op één kant "grijze" energie verslindende producten (bv. vliegvakantie, lekkende koelkast of batterijen). Op de achterzijde staat het "groene" milieualternatief (fietsvakantie, koelkast met energie A-label, stroom uit het stopcontact). Door raak te gooien worden deze alternatieven zichtbaar. Het Werpspel Duurzame Energie heeft de perfecte kwaliteit, welke u van ons gewend bent.

Werpspel
Het Werpspel Zwerfafval is van gelijke opzet als het Werpspel Duurzame energie.
Het Werpspel Zwerfvuil bestaat uit een lange plank met daarop haakse bordjes. Op deze bordjes staan op één kant diverse verpakkingsmaterialen die je op straat tegenkomt. Op de andere zijde staat de tijd die de verpakking nodig heeft om te verteren. Door raak te gooien, klapt het bordje om en wordt de vergankelijkheid van Zwerfafval zichtbaar.

werpspellen
Werpspellen Koopgedrag en Watervervuiling

Het Koopgedrag-spel bestaat uit een lange plank (foto onderaan deze tekst, links) met daarop haakse bordjes. Op deze bordjes staan op één kant milieuschadelijke producten (bv. insectenspray). Op de achterzijde staat het milieualternatief (vliegenmepper/horren-gaas). Door raak te gooien worden deze alternatieven zichtbaar.

Het Watervervuilings-spel bestaat uit een grote vis (dolfijn) met ballen-net als bek (foto onderaan deze tekst, rechts). Met dit spel gooi je schuimballetjes met getekende visjes erop. De uitkomst is verrassend: de speler met minste punten (visjes) heeft gewonnen. Deze heeft namelijk de grote vis het minste vergiftigd.

Bij het huren van het werpspel Duurzame Energie of Zwerfvuil, huurt u het Watervervuilingsspel of Koopgedragspel er gratis bij. U huurt dan 2 spellen voor de prijs van 1 !

Kijk bij Milieu Spellen voor prijzen.

De Afvalwijzer Jumbo:

Afvalwijzer

De Afvalwijzer Jumbo bestaat uit een speelbord van 2 x 5,5 meter, 2 soorten opdrachtkaarten (briefkaartformaat, geplastificeerd), 6 frisdrankflessen (als pionnen), een grote dobbelsteen en een uitgebreide handleiding. Ook is (ter voorbereiding) een klein speelbord met bijpassende pionnen toegevoegd.

Doel:
De Afvalstoffen zo snel mogelijk in de juiste afvalbak deponeren

Speluitleg:

Afvalwijzer kaartenOp de Afvalwijzerkaarten staan diverse afvalstoffen beschreven. Deze afvalstoffen dienen in de juiste afvalbak (op het speelbord) terecht te komen.
Een voorbeeld: Op de Afvalwijzerkaart staat: "Klokhuis". De speler met dit kaartje loopt net zolang over het speelbord totdat hij/zij op het vak "Groente,- Fruit- en Tuinafval" komt. Hier levert de speler het kaartje in. Natuurlijk heeft iedere speler meer dan 1 Afvalwijzerkaart (aanbevolen 3 of 4, afhankelijk van gewenste speelduur).

Wijsneuskaarten
Op de vakken met dit symbool dient een Wijsneuskaart met afvalvraag getrokken te worden. Wordt deze vraag correct beantwoord, dan mag de speler een Afvalwijzerkaart naar keuze inleveren.

smily Op 2 hoekpunten zijn resp. een blijde en een verdrietige smiley geplaatst. Bij de verdrietige smiley krijgt de speler er een Afvalwijzerkaart bij. Bij de vrolijke smiley mag hij/zij een Afvalwijzerkaart naar keuze inleveren.

start Kom je na de eerste ronde op het gecombineerde start-vak, dan beland je op de afvalberg. Om hier uit te komen, moet je 3 Afvalwijzerkaarten pakken of een 6 gooien.

Conclusie:
De Afvalwijzer Jumbo is een leuk spel om eens op een andere wijze met afval bezig te zijn. De grote kracht van het spel is zijn eenvoud, waardoor speluitleg bijna niet nodig is. De Afvalwijzer Jumbo is geschikt van 8 tot 88 jaar.

Zie ook Foto's Afvalwijzer voor een goed zicht op het speelbord.

Kijk bij Milieu Spellen voor prijzen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.De Reisscan Jumbo:

Reisscan Jumbo

De Reisscan Jumbo bestaat uit een speelbord van 130 x 180 cm, 3 soorten opdrachtkaarten (briefkaartformaat, geplastificeerd), set vervoermiddelen, 6 pionnen, een kleurendobbelsteen en een uitgebreide handleiding. Ook is (ter voorbereiding) een klein speelbord met bijpassende pionnen toegevoegd.

Verkorte speluitleg:
De "Reisscan" gaat over de dagelijkse praktijk van boodschappen doen, woon- werkverkeer en recreatie. Met het spel worden spelenderwijs verschillende vervoermiddelen met elkaar vergeleken. Op het speelveld staat een fictief landschap, met daarop verschillende plaatsen en bestemmingen. Met de vervoermiddelen reis je een aantal van deze plaatsen af. Gekozen kan worden tussen de auto, de fiets, de trein en de ‘benenwagen'.

Doel:
Zo snel en goedkoop mogelijk de opgegeven plaatsen afreizen.

Speluitleg:

Bestemmings-kaartenElke speler krijgt een aantal Bestemmingskaarten met daarop diverse bestemmingen. Deze plaatsen dienen gedurende een spelronde afgereisd te worden.

autotreinfietste-voet

Dit kan met de vervoermiddelen (auto, trein, fiets) die elke speler krijgt. Elke beurt kan een bepaalde afstand (aantal vakken) met de pionnen gereisd worden. De keuze hiertussen is afhankelijk van het gebruikte vervoermiddel en de lokatie.
De auto is buiten de stad sneller dan de fiets, maar gebruikt meer brandstof. Het zal blijken dat voor bestemmingen in de stad beter een fiets gebruikt kan vervoers-kaartenworden. De fiets is daar sneller en goedkoper dan de auto. Voor grote afstanden zijn de auto en de trein een goede keuze. De benenwagen tot slot is een aanrader voor korte afstanden. Zo ontstaat al snel een vervoersmix.

Ronde-kaartenBehalve opdrachtkaarten met bestemmingen bevat het spel ook rondekaarten, waarmee elke ronde de omstandigheden veranderen. Het is aan te raden vooraf je route en vervoersmix te bepalen. Alleen kan het gebeuren dat de planning als gevolg van bijvoorbeeld een file, treinstaking of fietsactie toch aangepast dient te worden.

JokerkaartenMet een Jokerkaart tot slot kan een deelauto, treinabonnement of ligfiets verdiend worden.

Conclusie:
De Reisscan is een leuk spel voor jong en oud, waarbij tactiek en geluk hand in hand gaan. Het niveau is vergelijkbaar met bekende spellen zoals Monopolie of Risk. De Reisscan is geschikt van 10 tot 100 jaar.

Zie ook een goed zicht op het speelbord en nog meer speluitleg.

Kijk bij Milieu Spellen voor prijzen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.Home contact sitemap