afdrukken

Reisscan in detail:

Reisscan

De Reisscan bestaat uit een speelbord, opdrachtkaartjes, bonen als betaalmiddel, pionnen, spelbeschrijving en een losse legende. Op het speelbord is een landschap afgebeeld met daarop verschillende bestemmingen. De bestemmingskaarten geven aan waar de reis naar toe gaat. Met de Vervoerskaarten kunnen verschillende vervoermiddelen gebruikt worden. Maar pas op; - eenmaal de Auto, Trein of Fiets verlaten - dan ben je je kaart kwijt. De volgende beurt dient dan met een andere Vervoerskaart gereisd te worden.

In dit voorbeeld is de eerste bestemming gehaald: de speeltuin. Deze beurt is een auto gebruikt. Met de auto kun je, buiten de stad, per beurt 8 stappen nemen. Toevallig is de bestemming Speeltuin vanaf Start in 1 beurt bereikbaar. Voor deze verplaatsing betaal je 3 energie-bonen.

Per vervoermiddel kan een bepaalde afstand per beurt afgelegd worden. Dit is ook weer afhankelijk van de plek waar je je bevindt. Zo is de fiets sneller binnen de stad dan de auto. Deze vaste gegevens zijn te vinden op de losse "Reisscan Verklaringen".

Je moet vooraf bedenken hoe je gaat reizen. De planning kan echter in het water vallen door de Rondekaarten. Hierbij veranderen namelijk de externe omstandigheden. Voorbeeld: de benzine wordt duurder.Kijk voor nog meer de Speluitleg onder de foto van Reisscan JumboWijze van verpakken De wijze van verpakken en de kwaliteit van de onderdelen is onderverdeeld in:

 • standaard versie: speelbord gelamineerd en opgevouwen in A4-plastic gripzak (zie 1)
  Kaartjes in plastic-zakje (zie 4)
  Spelonderdelen in plastic-zakje (zie 4)
 • Bibliotheek versie: speelbord gelamineerd en ongevouwen in grote A3-doos (zie 3)
  Kaartjes in stevig plastic-doos (zie 5)
  Spelonderdelen in plastic-zakje (zie 4)  DeReisscan Jumbo is een speciale uitvoering geschikt voor milieu-evenementen. Wilt u nog meer weten over de Reisscan ? Geheel vrijblijvend beantwoorden wij al uw vragen.
  Klik hier voor ons (mail-)adres en telefoonnummer.

  Home contact sitemap