afdrukken
Gijsbers Milieueducatie

Educatie Advies

Gijsbers Milieueducatie is gespecialiseerd in actieve milieucommunicatie. Het draait bij ons om het zelf-ontdekkend leren (in breedste zin van het woord). Onder het mom van "praatjes vullen geen gaatjes" geven onze producten slechts informatie over een bepaald onderwerp. Door deze gegevens te verpakken in een speelse vorm en aantrekkelijke lay-out zal de boodschap bij de doelgroep veel beter "blijven hangen".

Het gaat hierbij om het aangeven van "Handelings-alternatieven". Met Milieuvoorlichting is in het verleden gewenst "Milieuvriendelijk gedrag" opgelegd. Wij benaderen een individu meer als consument welke aan de hand van beschikbare producten (lees kennis) keuzes maakt. Door het aantal producten uit te breiden is een afweging mogelijk. Zo verlenen wij de "consument" bagage, waarna deze zelf besluit wat ze er mee doet. Er is geen gewenst gedrag, dit is ieders persoonlijke keuze.
Milieu en Duurzaamheid zijn de onderwerpen die veel bij ons voorkomen.

Voor Océ Technologies BV (afdeling Human Resource Management) hebben we een kaartspel gerealiseerd. Dit spel hebben wij ingevuld en compleet verzorgd. Het thema: Rolprofielen; sterke en zwakke eigenschappen van een werknemer. Kijk op Competentie Profielen voor meer informatie over dit project.

Verder hebben wij ervaring met het coordineren van Scholenprojecten. In het schooljaar 2006/2006 en 2003/2004 heeft in 6 gemeenten in het land van Cuijk (Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St.Anthonis) en in de gemeente Veghel een project over zwerfafval gelopen. Wij hebben in overleg met onze opdrachtgever (Regionaal Milieubedrijf in Cuijk) het project in modules aangeboden, de PR en het aanmelden verzorgd, het contact met individuele scholen en gemeenten onderhouden, etc.
Kijk voor meer informatie op de projectsite: Zwerfafval.

In het verleden hebben wij veel bordspellen ontworpen en uitgevoerd. Een spel is een uitstekend geschikt voor de combinatie Informeren en Plezier maken. Een goede handleiding en mooie vormgeving zijn cruciaal voor het slagen van het spel.

Kijk voor ons huidige aanbod op Koop Spellen voor kleine tafel Milieuspellen
en op Huur Spellen voor het huren van (grote en kleine) Milieuspellen.

Op deze pagina vind je meer over:

 • werkzaamheden
 • gerealiseerde projecten
 • Het organiseren van evenementen
 • Klik hier door naar: Wie zijn wij ?
 • Werkzaamheden

  Gijsbers Milieueducatie houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en realiseren van spellen. Hier valt veel onder: spelprincipes bedenken en testen, teksten schrijven, vormgeving (illustraties en layout), drukwerkbegeleiding, inkoop onderdelen, het bouwen van een website, etc. Maar natuurlijk kunnen wij ook andere projecten voor u realiseren of coordineren.

  Gerealiseerde Projecten van Gijsbers Milieu-educatie

  kijk op onze projectenpagina.

  Het organiseren van Milieu-evenementen

  Ook kunnen wij uw milieu-evenement verzorgen. Inmiddels hebben wij een aardig assortiment spellen liggen. Deze kunnen door u gekocht of gehuurd worden.
  Natuurlijk geven wij u advies welk product voor uw thema en doelgroep het meest passend is.

  Een bestaand product kunnen wij voor u aanpassen.
  spelideeën kunt u geheel of gedeeltelijk zelf realiseren, zodat uw kosten laag blijven.
  Vaak is het vrij eenvoudig om een concept letterlijk op te blazen voor een groot publiek
  (zie Afvalwijzer Jumbo).
  Ook is het mogelijk om u korting te geven op onze ontwikkelkosten, indien het eindproduct in ons bezit blijft.

  Het resultaat.

  Als klein bureau werken wij flexibel en vooral creatief aan nieuwe producten. Het inhuren van andere (kleine) gespecialiseerde bedrijven wordt hierbij niet vermeden. Vaak kom je juist met een collega tot een perfect resultaat (zie Waterspel en Energiespel voor de Brabantse Milieufederatie onder gezamenlijke uitvoering met Foks Milieuadvies en educatie).
  Nieuwe technieken en nieuwe media worden zeker niet geschuwd, maar meestal geeft een mix van "oude" en "nieuwe" communicatie het beste resultaat.

  Tot slot:

  Wil je naar aanleiding van het bovenstaande meer weten, dan kun je contact met ons opnemen. Ook komen wij graag een keer geheel vrijblijvend langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

  Home contact sitemap